8. joulukuuta 2011

Terveisiä lattianraosta

Tunnelma: Jee!
Syy: Keittiön lattia on vihdoinkin valmis. 

Lattiani historia on sellainen, että ensin siinä oli tuollainen seuraavassa kuvassa näkyvä ruskeahko muovimatto, vaikka muussa asunnossa on parketti. Halusin keittiöön alun perin maailman kauneinta laattaa, mutta ikävä kyllä what I call  budjetti alkoi what I call  paukkua kun kyselin tarjousta pikkuruisen keittokomeroni laatoituksesta.

Niinpä sitten kaikenlaisia vaihtoehtoja puntaroituani päädyin shakkiruutuiseen muovimattoon, koska sen asennus on helppoa, se on halpaa ja, mikä tärkeintä, sillä sain toteutettua visioni mustavalkoisesta lattiasta.

Homma alkoi siis niin, että isi tuli auttamaan minua maton asennuksessa. Revimme vanhan maton irti (se ei onneksi ollut liimattu) ja asettelimme sen uuden maton päälle oikeaan kohtaan.

































Sitten jäljensimme vanhan maton uuden päälle ja leikkasimme maton muotoonsa mattoveitsellä.



















Seuraavaksi uusi matto tyrkittiin keittiöön niin, että ruudut ovat edes jostakin kohtaa kohtisuorassa. Seinät taitavat olla ihan vinkurat kun matto näyttää paikoitellen vinolta. Mutta se on sitä vanhan talon karaktääriä.



















Lopuksi listat nakuteltiin takaisin paikoilleen. Ja siinä se oli, valmis lattia!

Isille kiitos!




































Homma sujui yllättävän vaivattomasti tällaisilta vähän remonttirajoittuneiltakin henkilöiltä. Tulee hyvä mieli joka kerta kun vilkaisen keittokomeroon päin. Onsekyllähyvä!


7 kommenttia:

  1. Ohase! Hienoa työtä. Onnea uudelle lattialle siis!

    VastaaPoista
  2. Todella nätti ja tyylikäs! Meill´osataan!

    VastaaPoista
  3. Nyt vois jo pitää sen askarteluillan jos sopiva ajankohta vaan löytyy! :)

    VastaaPoista
  4. Hei Mistä hommasit tuota mattoa?

    VastaaPoista
  5. Anonyymi, se taisi olla Tammer-Lattiat (http://www.tammer-lattiat.fi/index.html). Samantyyppisiä mattoja on muistaakseni saatavilla myös joissakin isoissa rautakaupoissa, jos et liiku Tampereella. :)

    VastaaPoista